VIDEO Subprefectul de Călărași, Virgil Diaconu, a precizat că mii de hectare de culturi agricole din județ au fost afectate serios de secetă

Conferința de presă a PSD Călărași din data de 25 august

Subprefectul județului Călărași, Virgil Diaconu, a prezentat joi, 25 august, în cadrul conferinței săptămânale de presă a Partidului Social Democrat Călărași, o situație a culturilor afectate de secetă de pe raza întregului județ, precizând că mii de hectare de teren au fost distruse în ultimele lui.

„Legat de secetă, există o comisei în cadrul Ministerului Agriculturii, care inventariază terenurile afectate de secetă. La această oră sunt 2.400 de hectare de porumb, 800 de hectare de grâu și 300 de hectare de rapiță, afectate de secetă între 30 și 100 la sută. (…) Până la jumătatea lunii octombrie o să avem imaginea întregului dezastru provocat de seceta pedologică în care ne aflăm, cea mai mare din ultimii 50 de ani”, a precizat el.

De asemenea, în aceeași conferință de presă, directoarea Direcției Generale de Asistență Socială si Protecția Copilului Călărași, Daniela Arbagic, a vorbit despre pregătirea copiilor instituționalizați pentru noul an școlar.

„Suntem conectați pe începerea anului școlar și pregătirea copiilor pentru școală. În sistemul rezidențial avem 171 de copii, toți sunt de vârstă școlară, de la 7 la peste 18 ani. Toți au fost pregătiți, sau suntem încă în curs de achiziție, cu rechizite, ghiozdane și îmbrăcăminte, tot ceea ce trebuie pentru a începe școala în condiții normale. (…) Dintre cei 171, avem 32 de copii de la Perișoru care vor fi cazați la internatul Bănulescu (liceul Ștefan Bănulescu – n.r.), pentru că ei sunt elevi din cadrul liceelor și școlilor profesionale din Călărași. Și mai sunt încă 11 elevi de la Centrul din Făurei care, la fel, pe perioada săptămânii, de luni până vineri, locuiesc la internat, noi decontăm contravaloarea cazării și hranei primite la internat dar, pe perioada weekendului ei se întorc în centrele de rezidență. (…) Toții copiii noștri beneficiază și de programe de consiliere și de pregătire, în așa fel încât să mai atenuăm anumite probleme de integrare sau de conduită apărute în mediul școlar”, a declarat Daniela Arbagic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*