VIDEO Vasile Iliuță: „Ne pregătim să înlăturăm sintagma: Ne-a luat iarna pe nepregătite!”

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, la conferința de presă a PSD Călărași.

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat joi, 08 decembre, în conferința de presă săptămânală a partidului, că flota drumarilor călărășeni în lupta împotriva zăpezii este pregătită.

El a precizat că a mers în inspecție la Direcția de Drumuri Județene Călărași, de unde 31 de utilaje de deszăpezire, aflate în parcul auto al SC Drumuri și Poduri, și alte 22 închiriate, vor patrula drumurile județene, acolo unde situația o va impune.

„Am inspectat cele 31 de utilaje care vor deszăpezi drumurile județene și am constatat că mai sunt și 22 de utilaje care sunt închiriate din anumite zone, ca să putem interveni direct. Zonele care sunt de intervenție sunt Fundulea, Lehliu Gară, Mănăstirea, Gălbinași, Chirnogi, care au material antiderapant și care sunt zone de depozitare. (…) Ne pregătim să înlăturăm sintagma: <<Ne-a luat pe nepregătite!>>. Astăzi, noi suntem pregătiți la Drumuri Județene să intervenim și să nu avem drumuri blocate indiferent de ce coduri vor fi, galbene sau roșii”, a declarat Vasile Iliuță.

Tot în cadrul conferinței de presă, președintele CJ Călărași a anunțat că săptămâna viitoare va merge la Ministerul Dezvoltări unde va semna documentele pentru reabilitarea aripii cu risc seismic a Spitalului Județean Călărași, precum și clădirea Muzeului Dunării de Jos. Ambele imobile vor fi consolidate cu bani accesați prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În total, investițiile se ridică la peste 10 milioane de euro.

„La ultima conferință de presă, v-am prezentat că urmează să semnăm pe Programul Național de Redresare și Reziliență cele două investiții pe care Consiliul Județean le-a depus: Muzeul Județean Călărași și F, G, H-ul . (corpurile F, G, H ale Spitalului Județean de Urgență Călărași – n.r.). Acestea au devenit realitate, iar luni (12 decembrie – n.r.), între orele 09.00 și 16.00, suntem invitați la Ministerul Dezvoltării să semnăm contractele de finanțare pentru cele două obiective pe care Consiliul Județean le-a depus și le are pentru a putea să le modernizăm. Aș putea să spun că F, G, H-ul este cel mai important obiectiv pe care Consiliul Județean îl are. Acolo avem secția de  Pediatrie, care va fi modernizată și o să îi dăm o față nouă. Cred că în trei ani de zile, de acum încolo, dacă semnăm contractul, vom putea finaliza investiția F, G, H-ul și parte din modernizarea Muzeului Dunării de Jos. ”, a spus președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul Organizației Județene a PSD, în data de 8 decembrie 2022.

Proiectele au fost depuse de Consiliul Judeţean Călărași în cadrul primei runde  de atragere de fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C5/ Valul Renovării.

La Muzeul „Dunării de Jos” Călărași valoarea totală a finanțării este de  648.600 euro, fără TVA, și se urmărește consolidarea seismică, reabilitarea energetică și modernizarea acestui obiectiv emblematic pentru județ.

Lucrările de intervenție la corpurile F,G,H ale Spitalului Județean de Urgență „Dr. Pompei Samarian” Călărași au o valoare de 9.212.000 de euro. Prin acest proiect aripa în care se află și secția de pediatrie va fi consolidată seismic și renovată energetic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*