Zeci de acțiuni ale polițiștilor, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19

Acțiuni pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. FOTO IPJ Călărași

Sâmbătă, 6 februarie, 26 de acțiuni au fost desfășurate de personalul MAI, la nivelul județului Călărași, în contextul situației epidemiologice provocate de virusul SARS-CoV-2.

Polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri, împreună cu polițiști locali, au verificat 127 de societăți comerciale, 10 operatori economici, doi operatori de transport persoane, 521 de mijloace de transport persoane, 74 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri, dar și peste 2.600 de persoane. Controalele au vizat modul de respectare a măsurilor luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

„În cursul zilei de ieri (sâmbătă, 6 februarie – n.r.), au fost aplicate 155 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în valoare de 13.500 de lei. Acestea au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție și pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor.

Personalul MAI va continua activitățile pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*