Zeci de amenzi, în valoare totală de aproape 50.000 de lei, aplicate protestatarilor din Călărași, Oltenița și Borcea

Măsuri de ordine și siguranță publică, asigurate de jandarmii călărășeni

Zeci de sancțiuni contravenționale, în sumă totală de aproape 50.000 de lei, au fost aplicate marți, 30 martie, în urma protestelor împotriva restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19 ce au avut loc în municipiile Călărași și Oltenița, dar și în comuna Borcea.

Astfel, potrivit IJJ Călărași, jandarmii, alături de polițiști, pompieri și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanța, au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării manifestațiilor de protest din municipiile Călărași și Oltenița, dar și din comuna Borcea, acționând pentru protecția participanților, precum și a celorlalți cetățeni. Pentru a preîntâmpina incidentele, echipaje ale jandarmeriei, poliției naționale, poliției locale și ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale au patrulat permanent prin zonele care puteau pune probleme desfășurării manifestațiilor publice, astfel încât nu au fost înregistrate incidente.

„Jandarmii și polițiștii călărășeni au monitorizat permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale în vigoare cu privire la măsurile dispuse în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. Pe timpul desfășurării protestelor, jandarmii călărășeni le-au comunicat participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele nerespectării acestora. Menționăm ca acțiunile de protest s-au desfășurat în mod pașnic și nu au existat incidente între protestatari și forțele de ordine”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași.

Până la acest moment au fost aplicate participanţilor la proteste 85 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49.450 de lei, pentru circulația persoanelor, pietonală sau cu vehicule în intervalele orare în care aceasta a fost interzisă sau restrânsă și pentru nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție epidemiologică.

IJJ Călărași precizează că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*