Ziua Imnului Național al României sărbătorită cu solemnitate la Călărași

Monumentul Eroilor din Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Monumentul Eroilor din Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Municipiul Călărași va găzdui sâmbătă, 29 iulie, ceremoniile prilejuite de sărbătorirea Zilei Imnului Național al României la Monumentul Eroilor Călărășeni din al Doilea Război Mondial. Activitățile, care vor fi coordonate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași „General de Brigadă Barbu Pârâianu” și Garnizoana Călărași, vor începe la ora 09.00, în intersecția străzii Sloboziei cu bulevardul Republicii.

Evenimentul va fi marcat de prezența oficială a prefectului județului Călărași, Valentin Barbu, care va întâmpina participanții și va saluta drapelul de luptă, urmat de trecerea în revistă a formației și ocuparea locului în dispozitiv. În continuare, va avea loc un serviciu religios oficializat de către reprezentantul Protoieriei Călărași.

Momentul culminant al ceremoniei va consta în rostirea alocuțiunilor dedicate sărbătoririi Zilei Imnului Național al României, care vor fi susținute de reprezentantul Guvernului în teritoriu. La ora 09.30, întreaga asistență va intona Imnul Național al României, vocal și instrumental, alături de soborul de preoți ai Protoieriei Călărași.

În final, detașamentul și garda de onoare vor defila în fața publicului prezent pentru a aduce un omagiu adus eroilor și pentru a marca importanța acestui eveniment național.

La ceremonie vor fi prezenți reprezentanți ai unor instituții publice de prim rang, precum și reprezentanți din cadrul partidelor politice, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului de Poliție Județean, Poliției de Frontieră, Serviciului Român de Informații și Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Călărași, acest eveniment de sărbătorire a Imnului Național al României își propune să aducă un omagiu adânc al patriotismului și valorilor naționale, reunind comunitatea într-un moment de unitate și mândrie pentru țară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*