Ziua Universală a Iei, sărbătorită joi, 24 iunie, și la Muzeul Dunării de Jos din Călărași

Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Călărași, vă invită la vernisajul expoziției “RomânIA îmbracă IA”. Vernisajul va avea loc joi, 24 iunie, la ora 11.00, la sediul din strada Progresului, 4.

Sărbătorită în fiecare an pe data 24 iunie, Ziua Universală a Iei promovează cămașa din pânză cu broderii impresionante, ca fiind cea mai importantă piesă din componența costumului popular.

În anul 2013, comunitatea „La Blouse Roumaine” a propus ca IA să devină brand de țară. În același an, în ziua sărbătorii de Sânziene a organizat pentru prima dată Ziua Universală a Iei, eveniment care în scurt timp a devenit global, fiind astăzi sărbătorit în peste 50 de țări de pe șase continente.

Ia reprezintă o adevărată matrice culturală, un simbol al identității și creativității spațiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi. Importanța acestei zile este dată de nevoia noastră de întoarcere la origini.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*