29 de șoferi au fost lăsați fără permis de polițiștii călărășeni

Acțiune a polițiștilor din Călărași. FOTO: IPJ Călărași

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din acest weekend, polițiștii au intervenit la 188 de sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 29 șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier și au dispus 6 măsuri preventive.

În perioada 6-8 octombrie a.c., aproximativ 500 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 188 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112 și au organizat 38 de acțiuni.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 67 de infracțiuni, au fost prinse în flagrant 10 persoane, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 6 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 461 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 140.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 10 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 29 permise de conducere și retrase 12 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat o acțiune de tip „blitz”, pe DN3, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Au fost verificate 124 de autovehicule și au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării 3 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Astfel de acțiuni de creștere a siguranței rutiere continuă și în perioada următoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*