34 de șoferi au fost lăsați fără permis de polițiștii călărășeni

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din acest weekend, polițiștii au intervenit la 182 de sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 34 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier și au dispus 4 măsuri preventive.

În perioada 27 – 29 octombrie a.c., peste 400 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 182 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112 și au organizat 39 de acțiuni.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 59 de infracțiuni, au fost prinse în flagrant 8 persoane, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 4 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 475 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 188.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 11 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 34 de permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

La data de 28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Budești au oprit pentru control, pe DJ 412, un autoturism condus de un bărbat, de 34 de ani, din comuna Sohatu, județul Călărași.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice.

De asemenea, în urma verificării în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta figurează cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*