A fost inaugurat Centrul de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități Călărași

A fost inaugurat Centrul de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități Călărași. FOTO: CJ Călărași

Conducerea Consiliului Județean Călărași a inaugurat, în cursul zilei de luni, 05 decembrie, Centrul de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități Călărași, centru realizat cu sprijinul Fundației SERA. Evenimentul a fost organizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

„Astăzi am inaugurat sediul Centrului de zi SERA, pentru copiii cu sindrom Down și spectru autist. Copiii speciali au fost mereu prioritatea administrației județene, iar de ani de zile suntem alături de micuții cu probleme, încercând să dotăm clasele cu echipamente senzoriale de ultima generație”, a precizat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Centrul dispune de 48 de locuri pentru copiii cu dizabilități, iar în acest moment sunt pregătite dosarele pentru înscrierea a 43 de copii. Centrul deține cabinete de asistență socială, asistență medicală, psihologie, logopedie și intervenție educațională și săli de kinetoterapie și de hidroterapie.

A fost inaugurat Centrul de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități Călărași. FOTO: CJ Călărași

Centrul de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități Călărași a fost realizat în urma unei investiții de 420.000 de euro, din care contribuția Fundației SERA a fost de 357.000 de euro, iar cea a CJ Călărași a fost de 63.000 de euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*