A fost redeschisă linia de ferry-boat pe ruta Călărași – Silistra, în Bulgaria

A fost redeschisă linia de ferry-boat pe ruta Călărași – Silistra, în Bulgaria. FOTO STPF Calarasi

Luni, 15 martie, în municipiul Călărași, zona Chiciu, a avut loc operaționalizarea liniei de ferry-boat, pe ruta Călărași (România) – Silistra (Bulgaria), ca urmare a finalizării lucrărilor de reamenajare, aspect ce permite efectuarea formalităților de frontieră și prin acest punct de trecere.

Astfel, începând de astăzi, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Călărași (Chiciu) – Silistra (Aydemir) întreprind toate măsurile necesare efectuării controlului de frontieră pentru persoane și autovehicule.

Punctul de Trecere a Frontierei Călărași se afla în administrarea Consiliului Județean Călărași, iar lucrările de reamenajare au avut în vedere să fie întrunite toate condițiile necesare specifice regimului de trafic internațional de călători și mărfuri. Din punct de vedere operațional, Punctul de Trecere a Frontierei Călărași funcționează în subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, fiind deschis pentru traficul internațional de persoane și mărfuri, în regim de ferry-boat și pietonal.

Activitatea de control la frontieră, în punctul de trecere, este asigurată cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Călărași. Programul de funcționare a liniei de ferry-boat este de la ora 08.00 – 20.00.

Partea bulgară a informat autoritățile române despre faptul că, prin Decizia Consiliului Local Silistra, a fost suspendată temporar circulația autovehiculelor cu masa de peste 3,5 t pe rețeaua de străzi a orașului Silistra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*