A fost redeschisă linia de ferry-boat pe ruta Călărași – Silistra, în Bulgaria

Luni, 15 martie, în municipiul Călărași, zona Chiciu, a avut loc operaționalizarea liniei de ferry-boat, pe ruta Călărași (România) – Silistra (Bulgaria), ca urmare a finalizării lucrărilor de reamenajare, aspect ce permite efectuarea formalităților de frontieră și prin acest punct de trecere.

Astfel, începând de astăzi, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Călărași (Chiciu) – Silistra (Aydemir) întreprind toate măsurile necesare efectuării controlului de frontieră pentru persoane și autovehicule.

Punctul de Trecere a Frontierei Călărași se afla în administrarea Consiliului Județean Călărași, iar lucrările de reamenajare au avut în vedere să fie întrunite toate condițiile necesare specifice regimului de trafic internațional de călători și mărfuri. Din punct de vedere operațional, Punctul de Trecere a Frontierei Călărași funcționează în subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, fiind deschis pentru traficul internațional de persoane și mărfuri, în regim de ferry-boat și pietonal.

Activitatea de control la frontieră, în punctul de trecere, este asigurată cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Călărași. Programul de funcționare a liniei de ferry-boat este de la ora 08.00 – 20.00.

Partea bulgară a informat autoritățile române despre faptul că, prin Decizia Consiliului Local Silistra, a fost suspendată temporar circulația autovehiculelor cu masa de peste 3,5 t pe rețeaua de străzi a orașului Silistra.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*