Achiziții, pe final de mandat. Primăria Călărași a cumpărat mochetă, fără licitație, de peste 58.000 lei

Primăria Municipiului Călărași. FOTO PMC
Primăria Municipiului Călărași. FOTO PMC

Pentru mulți aleși, finalul de mandat este cel mai bun moment pentru achiziții directe. Așa s-a întâmplat și la Primăria Călărași, unde – cu doar câteva zile înainte ca instituția să fie preluată de noul primar – a apărut o achiziție directă de… mochete.

Astfel, pe 20 octombrie a fost publicată în SICAP achiziția directră de produse de mobilier – covoare, preșuri și carpete – a Primăriei Municipiului Călărași. Tranzacția a ușurat bugetul local de 58.768 lei și a fost făcută fără licitație. Menționăm că acest lucru nu este ilegal. Suma maximă pentru achiziții publice directe este, conform legii, de 132.000 lei.

Firma aleasă de Primărie este VEM SRL Călărași, administrată de Ene Valentin. Compania a raportat o cifră de afaceri de 2,6 milioane lei și un profit de doar 30.373 lei.

Primăria Călărași nu este singura care a ales VEM SRL pentru achiziții publice directe. Prefectura Călărași, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Călărași și mai multe școli din municipiu își fac cumpărăturile de acolo.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*