Achiziții, pe final de mandat. Primăria Călărași a cumpărat mochetă, fără licitație, de peste 58.000 lei

Primăria Municipiului Călărași. FOTO PMC
Primăria Municipiului Călărași. FOTO PMC

Pentru mulți aleși, finalul de mandat este cel mai bun moment pentru achiziții directe. Așa s-a întâmplat și la Primăria Călărași, unde – cu doar câteva zile înainte ca instituția să fie preluată de noul primar – a apărut o achiziție directă de… mochete.

Astfel, pe 20 octombrie a fost publicată în SICAP achiziția directră de produse de mobilier – covoare, preșuri și carpete – a Primăriei Municipiului Călărași. Tranzacția a ușurat bugetul local de 58.768 lei și a fost făcută fără licitație. Menționăm că acest lucru nu este ilegal. Suma maximă pentru achiziții publice directe este, conform legii, de 132.000 lei.

Firma aleasă de Primărie este VEM SRL Călărași, administrată de Ene Valentin. Compania a raportat o cifră de afaceri de 2,6 milioane lei și un profit de doar 30.373 lei.

Primăria Călărași nu este singura care a ales VEM SRL pentru achiziții publice directe. Prefectura Călărași, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Călărași și mai multe școli din municipiu își fac cumpărăturile de acolo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*