Aproximativ 50 de tone deșeuri metalice, oprite în Punctul de Frontieră Călărași

Aproximativ 50 de tone deșeuri metalice, oprite în Punctul de Frontieră Călărași

Poliţiştii de frontieră din Călărași, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Călărași, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, aproape 50 de tone de deșeuri din pilitură și șpan feros, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

Astfel, în ziua de 02 iunie, în jurul orei 12.30, oamenii legii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două ansambluri rutiere, conduse de către doi cetățeni bulgari, în vârstă de 63, respectiv 71 de ani. Aceștia transportau conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din pilitură și șpan feros.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor respective, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Călărași din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în autocamioane erau transportate 49.590 de kilograme deșeuri din pilitură și șpan feros. Deșeurile au fost încărcate în Bulgaria, pentru o societate comercială din județul Călărași.

Totodată, autoritățile de control au constatat faptul că firma importatoare nu deține autorizație de mediu pentru depozitarea deșeurilor, motiv pentru care nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*