Acțiune a polițiștilor călărășeni, alături de inspectori RAR, pentru verificarea stării tehnice a vehiculelor

Acțiune a polițiștilor, alături de inspectori RAR, pentru verificarea stării tehnice a vehiculelor. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat pentru a verifica starea tehnică a vehiculelor.

Potrivit IPJ Călărași, polițiștii au desfășurat, în perioada 10 – 11 noiembrie, o acțiune comună cu specialiști ai Regiei Autonome – Registrul Auto Român, pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Verificările au vizat:

  • sistemul de frânare, mecanismul de direcție, sistemul de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, instalația de iluminare/semnalizare și echipamentele electrice;
  • existența și autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor; vizibilitatea și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitatea dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate;
  • legalitatea aplicării tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale;
  • punți, roți, anvelope și suspensie; corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor;
  • deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia;
  • plăcuțele cu numere de înmatriculare ale autovehiculelor confecționate cu încălcarea standardelor în vigoare.

În cadrul acțiunii au fost controlate 35 de autovehicule, fiind aplicate 29 de sancțiuni contravenționale. Totodată, polițiștii au reținut două permise de conducere și au retras 17 certificate de înmatriculare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*