Acțiune a polițiștilor călărășeni pentru verificarea transportului rutier de persoane

Razie organizată de polițiști la nivelul județului Călărași. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii rutieri călărășeni au desfășurat în dimineața zilei de vineri, 13 ianuarie, pe raza de competență, o acțiune pe linia verificării legalității transportului de persoane.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere de persoane prin:

  • verificarea deținerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport și de conducătorul auto;
  • verificarea respectării traseului și a graficului de circulație cu opririle aferente;
  • respectarea capacității maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situațiile în care persoanele sunt transportate în picioare;
  • verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, față de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz;
  • testarea cu aparatul etilotest a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport;
  • valabilitatea inspecției tehnice periodice a autovehiculului;
  • depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri au verificat peste 70 de autovehicule destinate transportului de persoane, fiind aplicate șapte sancțiuni contravenționale, dintre care patru au fost aplicate conform OUG 195/2002 și 3 conform HG 69/2012, privind legislația specifică transportului rutier.

Exemple:

În jurul orei 07.00, polițiștii au oprit în trafic un bărbat, în timp ce conducea un microbuz, pe DN 31, în localitatea Spanțov, județul Călărași, efectuând activități de transport persoane contracost, cursă regulată, fără a emite bilete de călătorie. Acesta a fost sancționat contravențional conform HG 69/2012.

De asemenea, polițiștii rutieri au depistat un alt șofer efectuând activități de transport persoane contracost, cursă regulată, fără a emite bilete de călătorie și a efectuat oprirea pentru debarcarea pasagerilor în alte locuri decât cele special amenajate. Acesta a fost sancționat contravențional conform HG 69/2012.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic și prevenirea accidentelor de circulație, poliția rutieră va continua acțiunile și controalele pe sectoarele de drum din municipiu și județ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*