Acțiuni desfășurate de polițiștii călărășeni pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere

Acțiuni desfășurate de polițiști pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. FOTO: IPJ Călărași

Polițiștii călărășeni, sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Călărași, au desfășurat la sfârșitul acestei săptămâni, pe drumurile publice din județ, acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin combaterea vitezei excesive și a utilizării telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice. Astfel, acțiunea a avut drept scop reducerea riscului rutier cauzat de viteza excesivă și utilizarea telefonului mobil la volan.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, în urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 114 sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.360 de lei, 15 fiind aplicate pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice. Totodată, au fost aplicate 55 de sancțiuni pentru nerespectarea limitelor legale de viteză și 45 pentru alte abateri la regimul rutier.

În cadrul acțiunii, polițiștii le-au explicat conducătorilor auto cât de important este să adopte o conduită preventivă la volan și să circule cu prudență, astfel încât să poată evita orice pericol, prezentându-le riscurile la care se pot expune atunci când se deplasează pe drumurile publice și nu respectă regimul legal de viteză.

Astfel de activități vor continua și au ca scop informarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerii accidentelor de circulație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*