Acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu virusul COVID-19 în Călărași, continuă

Măsuri sporite de siguranță adoptate în municipiul Călărași după ce localitate a intrat în Scenariul Galben

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Călărași, la data de 22 decembrie au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 141 de societăți comerciale.

Totodată, au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 3.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 432 de mijloace de transport, 167 fiind mijloace de transport în comun și 1.367 de persoane, dintre care 515 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 852 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*