Activitatea agenților economici din HoReCa, în atenția inspectorilor de muncă din Călărași

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași va desfășura, până la sfârșitul lunii septembrie, o acțiune de verificare și control a respectării prevederilor SSM în domeniile hoteluri și alte facilități de cazare (Cod CAEN 55) și restaurante și alte activități de servicii de alimentație (Cod CAEN 56). Acțiunea are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a angajaților în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă.

„Activitatea agenților economici în domeniul turismului și al serviciilor de alimentație publică acoperă la nivel național o gamă largă de activități diferite incluzând hotelurile, restaurantele, serviciile fast – food, cantinele, cafenelele, cofetăriile, etc. Un număr important de angajați din țara noastră își desfășoară activitatea în acest domeniu”, spun reprezentanții ITM Călărași.

Potrivit acestora, securitatea și sănătatea în muncă a lucrătorilor care desfășoară activități în domeniul hotelier și al serviciilor de alimentație publică trebuie să fie permanent în atenția angajatorilor, deoarece acești lucrători sunt expuși la o serie întreagă de riscuri de accidentare la locul de muncă, după cum urmează:

  • arsuri termice, tăieturi, înțepături;
  • riscuri electrice;
  • căderi la același nivel prin alunecare sau împiedicare;
  • programe de lucru prelungite, neregulate și atipice;
  • muncă fizică dificilă, caracterizată prin poziții statice și în picioare prelungite;
  • volumul de muncă ridicat și muncă sub presiune;
  • activități repetitive;
  • echipamente de munca incorect utilizate, etc.

„Prezenta campanie își propune să elimine sau să diminueze riscurile și să accentueze pe cât posibil modul în care riscurile specifice sunt combătute la sursă prin creșterea gradului de conștientizare, atât a angajaților cât și a angajatorilor în ceea ce privește necesitatea aplicării și respectării la locul de muncă a legislației specifice în domeniul securității și sănătății în muncă. De asemenea, se va urmări și modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, acolo unde este cazul”, au mai precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*