Activitatea polițiștilor călărășeni în weekend: 52 de infracțiuni constatate și 37 de șoferi amendați

Polițiștii din județul Călărași au desfășurat în acest weekend o amplă acțiune pentru asigurarea siguranței comunității și prevenirea faptelor antisociale. Rezultatul intervenției lor a fost impresionant, având în vedere numărul mare de sesizări și infracțiuni constatate.

Potrivit Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, polițiștii au primit 169 de sesizări de la cetățeni și au intervenit la 169 de evenimente, care au inclus diverse situații de risc și fapte antisociale. În cadrul acțiunii, au fost organizate și 26 de operațiuni speciale.

Eforturile polițiștilor au dus la constatarea a 52 de infracțiuni, iar patru persoane au fost prinse în flagrant. Printre infracțiunile identificate s-au numărat conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise și vătămare corporală din culpă.

Pentru a asigura siguranța traficului rutier, polițiștii rutieri au fost de asemenea implicați în acțiune. Au fost depistate patru infracțiuni la regimul rutier, iar în cazul a 37 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier, permisele de conducere le-au fost reținute. De asemenea, opt certificate de înmatriculare au fost retrase.

În total, polițiștii au aplicat 556 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 194.000 de lei, pentru neregulile constatate. Acestea au vizat diverse încălcări ale legii, cum ar fi depășirea limitei de viteză, nerespectarea semnelor de circulație și încălcarea altor reguli rutiere.

Acțiunea poliției din Călărași a inclus și o operațiune de combatere a riscului rutier, pe linie de viteză, alcool și droguri. În cadrul acestei acțiuni, au fost legitimate 175 de persoane, au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale, iar 15 permise de conducere au fost reținute. De asemenea, două certificate de înmatriculare au fost retrase.

Exemple:

  • La data de 10 iunie, în jurul orei 17.10, pe DN 21, în afara localității Ștefan Vodă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 34 de ani, care conducea un autoturism cu o viteză de 201 km/h, fără a opri la semnalele acustice și luminoase ale organelor de poliție. S-a procedat la urmărirea autoturismului aproximativ 7 km, apoi s-a reușit interceptarea acestuia în dreptul Mănăstirii Radu Negru. În urma testării  cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ, iar la efectuarea testului  cu aparatul DrugTest, a reieșit o valoare pozitivă la THC. Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și urină. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • La data de 11 iunie, în jurul orei 00.15, un bărbat, în vârstă de 42 de ani,  ar fi condus un autoturism pe strada Prelungirea București, din municipiul Călărași, iar la intersecția cu strada Zăvoiului, ar fi surprins și accidentat doi tineri, în vârstă de 18 ani, respectiv 16 ani, care s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc semnalizat corespunzător cu marcaj și indicator. În urma impactului a rezultat avarierea vehiculului, precum și vătămarea corporală  ușoară a unuia dintre pietoni. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*