Activități interactive ale polițiștilor călărășeni alături de elevi

Activități interactive ale polițiștilor călărășeni alături de elevi. FOTO: IPJ Călărași

Polițiștii din cadrul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat activități educativ-preventive în mediul urban.

Astfel, potrivit IPJ Călărași, polițiștii s-au deplasat la Școala Gimnazială Carol I Călărași și la Școala Gimnazială nr. 7 „Gheorghe Florea” Călărași, unde le-a vorbit elevilor despre delincvența juvenilă, siguranța pe internet, importanța cazierului judiciar, înscrierea datelor în cazierul judiciar, precum și diferența dintre contravenție și infracțiune.

Discuțiile s-au referit și la prevederile Codului Penal, despre răspunderea penală a minorilor, oamenii legii explicându-le, pe înțelesul elevilor, care sunt elementele constitutive ale infracțiunii, contravenției și cum ar trebui să pună în practică sfaturile utile transmise.

Temele dezbătute au fost redate prin filme și spoturi cu conținut adaptat.

Demersurile de conștientizare și informare a elevilor vor fi continuate de polițiști și în perioada următoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*