Activități preventive ale polițiștilor în liceele din municipiul Călărași

Activități preventive ale polițiștilor în liceele din municipiul Călărași. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități pe linia prevenirii faptelor de bullying în mediul școlar și de conștientizare a riscurile la care se expun tinerii prin folosirea articolelor pirotehnice.

Beneficiarii activității au fost elevii Liceul – Tehnologic Transporturi Auto Călărași în cadrul programului educațional ”STOP BULLYING – ALEG SĂ MĂ IMPLIC”, având ca scop informarea corectă a elevilor din învățământul preuniversitar și a cadrelor didactice cu privire la fenomenul bullying, definire, forme de manifestare, cauze, efecte, statistici privind gradul de escaladare a fenomenului în școala românească, forme de prevenție, modalități de a lua atitudine, în vederea diminuării numărului de cazuri de acest fel.

Scopul acestor activități este ca participanții să înțeleagă ce reprezintă fenomenul bullying, să îl recunoască atunci când se va manifestă în clasele lor și să caute/aplice strategii de gestionare și diminuare al acestuia.

De asemenea, poliţiştii au desfășurat activități la Liceul ”Danubius” Călărași pentru a-i informa pe elevi despre pericolul folosirii petardelor și artificiilor în perioada sărbătorilor.

În cadrul Campaniei de informare „Sezonul artificiilor: un pericol pentru elevi”, polițiștii acordă o atenție deosebită siguranței elevilor, iar prin activitățile desfășurate în școli, elevii află cât de periculoase pot fi artificiile, petardele sau obiectele pirotehnice.

Totodată, părinții sunt sfătuiți, la rândul lor, de poliţişti, să își protejeze copiii și să nu cumpere sau să folosească petarde sau artificii pentru că acestea le pot pune sănătatea și chiar viața în pericol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*