Siguranța elevilor, o prioritate a polițiștilor călărășeni

Activități de prevenire desfășurate la Școala Gimnazială nr. 1 Luica. FOTO IPJ Călărași

Polițiști din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat vineri, 10 decembrie, activități de conștientizare și responsabilizare a elevilor pentru prevenirea delincvenței juvenile.

Potrivit IPJ Călărași, activitățile de prevenire s-au desfășurat la Școala Gimnazială nr. 1 Luica, unde polițiștii au discutat cu elevii despre consecințele juridice și sociale care decurg din adoptarea unor comportamente antisociale. Temele discuțiilor au vizat și prevenirea bullying-ul, cum se manifestă, cine este agresor și cine este victimă în bullying, care sunt caracteristicile bullying-ului, care sunt urmările unui astfel de comportament pentru cei implicați fie că sunt victime, agresori sau martori.

Discuțiile au fost interactive, recomandările făcute fiind transmise într-o manieră mai puțin formală, prin metode interactive.

Totodată, în perioada 22 noiembrie – 07 ianuarie, polițiștii desfășoară o campanie de informare cu privire la conștientizarea de către elevi a riscurilor la care se expun prin folosirea articolelor pirotehnice, în cadrul discuțiilor fiind abordată și această temă.

În continuare, atenția și acțiunile polițiștilor se îndreaptă spre elevi, părinți și cadre didactice, iar pentru atingerea obiectivelor vom continua colaborarea cu alte instituții și autorități, astfel că activități de acest fel vom derula pe întreg parcursul anului școlar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*