Adolescent de 16 ani, reținut de polițiști după ce a fost prins în trafic fără carnet de conducere și sub influența unor substanțe psihoactive

Filtru de poliție rutieră. FOTO arhivă
Filtru de poliție rutieră. FOTO arhivă

Un adolescent în vârstă de 16 ani, din Călărași, a fost reținut de polițiști după ce a fost prins în trafic, la volanul autoturismului părinților săi, pe care îl luase fără încuviințare, fără carnet de conducere și sub influența unor substanțe psihoactive.

Astfel, potrivit IPJ Călărași, la data de 17 aprilie, polițiștii din municipiul Călărași au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism pe strada București, însă conducătorul auto nu a oprit la semnal, continuându-și deplasarea până în comuna Modelu, unde a părăsit vehiculul. La aproximativ 150 de metri de vehicul au fost identificați doi tineri, de 17 și 16 ani, din municipiul Călărași.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că vehiculul a fost condus de către tânărul de 16 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, s-a stabilit că acesta a luat cheile vehiculului fără acordul mamei sale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testului efectuat pentru depistarea substanțelor psihoactive, rezultatul a fost pozitiv pentru cannabis, amfetamină și metamfetamină, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, ulterior acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*