ISU Călărași reia campania de recrutare de noi candidați în cadrul programului de voluntariat “Salvator din pasiune!”

Misiune a pompierilor. FOTO ISU Călărași

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” al județului Călărași reia campania de recrutare de noi candidaţi in cadrul programului de voluntariat “Salvator din pasiune!”, campanie care se va desfășura pe parcurul lunii februarie 2024.

“Având în vedere situația operativă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” al județului Călărași își propune recrutarea de noi voluntari care să participe efectiv, alături de pompierii militari, la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii și altele) și în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive” – ISU Călărași.

Demersul ISU Călărași are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Dosarele complete ale candidaților vor fi înanintate către ISU Călărași, strada Oborului nr. 2, de luni până vineri, între orele 10.00-14.00 sau prin email la adresa pregatire@isucalarasi.ro.

În urma analizei, candidații vor fi contactați pentru semnarea contractelor de voluntariat și furnizarea informațiilor despre activitățile viitoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*