Primăria Oltenița cumpără cireși japonezi și arbori ornamentali pitici de la o firmă din Prahova. Contractul depășește 186.000 lei

Flori de cireș japonez. FOTO Surprising_Shots
Flori de cireș japonez. FOTO Surprising_Shots

Municipiul Oltenița ar putea avea, din acest an, cu 400 arbori mai mulți. Achiziția a fost făcută de Primăria Oltenița în luna februarie și ajunge la 186.000 lei.

Firma aleasă pentru această cumpărare directă este Gardenflor SRL din Puchenii Mari, județul Prahova. Conform descrierii din platforma de achiziții publice SICAP, Primăria Oltenița a ales două tipuri de arbori pentru a-i planta prin oraș.

Primul este Prunus Kanzan altoit, cunoscut și sub numele de cireș japonez. Primăria Oltenița dorește să aducă 200 de astfel de pomi cu o înălțime de 2.5 metri, cu balot la rădăcină și coroană globulară. Al doilea tip de arbore ales este Catalpa Bungei, așa numita fasole indiană – un pomișor pretențios, dar care are o coroană globulară care se pretează pentru orașe.

Transportul arborilor se face de către firma căștigătoare.

Gardenflor SRL este o firmă înființată în anul 2001 și administrată de Cristian Andrei Tibescu. La finalul anului 2021, compania avea 5 angajați și o cifră de afaceri care depășea 700.000 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*