Amenzi de 14.000 de lei, aplicate, săptămâna trecută, de inspectorii de muncă din Călărași

Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews
Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews

Inspectoratul Teritorial de Muncă Călărași a efectuat săptămâna trecută controale în următoarele domenii de activitate: agricultură, construcții, comerț, întreținerea și repararea autovehiculelor, fabricarea pâinii, a prăjiturilor și produselor de patiserie, alte domenii de activitate.

Rezultatul controalelor:

  • inspectorii de muncă din cadrul compartimentului relații de muncă au verificat 29 angajatori, din care au fost sancționați 8, aplicându-se 2 amenzi în valoare de 6000 de lei și 6 avertismente. Au fost dispuse 40 de măsuri cu termene precise de rezolvare.
  • inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate și sănătate în muncă au efectuat 23 controale, 21 angajatori au fost sancționați, au fost aplicate 2 amenzi în valoare de 8000 lei și 37 de avertismente. Pentru remedierea deficiențelor s-au dispus 41 măsuri cu termene precise de rezolvare.

În domeniul securității și sănătății în muncă sunt în desfășurare următoarele campanii:

  • Campania națională de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor;
  • Campania națională de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității lucrătorilor care pot fi expuși riscurilor de explozie și incendiu în silozurile de cereale, fabricile de băuturi alcoolice, rafinării, industria minieră și în spitale;
  • Acțiune pentru prevenirea îmbolnăvirilor profesionale determinate de stresul profesional.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*