Călărășeni prinși cu peste trei tone de tutun de contrabandă, pe raza unei localități din județul Ialomița

Peste trei tone de tutun de contrabandă, depistat în trafic de polițiștii ialomițeni. FOTO IPJ Ialomița

Peste 3 tone de tutun mărunțit și tutun foi, ambalat în cutii de carton și saci de plastic, transportat ilegal, a fost indisponibilizat de polițiștii ialomițeni în urma unui filtru rutier.

Potrivit IPJ Ialomița, în cursul zilei de miercuri, 13 iulie, polițiștii din cadrul Secției Rurală nr. 4 Coșereni, în cadrul unei acțiuni rutiere, au oprit pentru control, pe DJ 313, în localitatea Horia, două autoutilitare conduse de doi bărbați, în vârstă de 33 și 29 de ani, din județul Călărași.

În urma verificării autovehiculelor, polițiștii au constatat că în habitaclu sunt mai multe cutii de carton și saci menajeri, ce conțineau cantități de tutun mărunțit precum și tutun foi, cinci butoaie metalice, cinci arzătoare și site confecționate artizanal pentru uscarea tutunului. În total au fost ridicate peste trei tone de tutun, precum și cele două autoutilitare în vederea continuării cercetărilor.

Peste trei tone de tutun de contrabandă, depistat în trafic de polițiștii ialomițeni. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii au întocmit un dosar penal ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, pentru „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a un kilogram tutun de fumat”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*