Dosar penal în cazul unei firme din Călărași, ce avea la comercializare sute de kilograme de fungicide și erbicide cu termen de valabilitate expirat

Legalitatea operațiunilor cu produse de protecție a plantelor, verificată de polițiștii călărășeni

La nivel național se desfășoară, în perioada 09 martie – 21 mai, Planul de acțiune „FITOS 2021” în scopul îmbunătățirii siguranței și sănătății cetățenilor, prevenirii și combaterii faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor și protecție.

Potrivit IPJ Călărași, la data de 05 mai, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași au desfășurat activități de prevenire și combatere a faptelor la regimul produselor de protecție a plantelor și protecția mediului.

Ca urmare a verificărilor efectuate la sediul unei societăți comerciale din județul Călărași, polițiștii au descoperit cantitatea de 144 litri și 130 kg de fungicide și erbicide care aveau termenul de valabilitate expirat, devenind deșeuri și pentru care nu au fost luate măsuri de eliminare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*