Amenzi de aproape 50.000 de lei, în cadrul unei acțiuni de control a polițiștilor călărășeni privind delictele silvice

Controale pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean Călărași au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun. Acțiunile au fost coordonate la nivel național și s-au desfășurat pe raza întregului județ, în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu.

În cadrul acestor acțiuni au fost instituite filtre rutiere pe drumurile publice, care au vizat controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili respectarea prevederilor legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

În această perioadă, pentru neregulile constatate au fost aplicate 178 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 48.000 de lei la legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, legea 61/1991, OUG 195/2002 și legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, au fost ridicați în vederea confiscării aproximativ trei metri cubi de lemne de foc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*