Amenzi de peste 8000 lei, aplicate de polițiștii călărășeni celor care nu purtau mască de protecție

Control al polițiștilor călărășeni pentru prevenirea răspândirii COVID-19. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii alături de reprezentanți ai unor instituții de aplicare a legii din județul Călărași, au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport și cele de transport în comun, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 1.800 persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 177 de societăți comerciale și 449 de mijloace de transport, din care 289 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 127 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 8.000 de lei.

Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea măștii de protecție și 2 pentru nerespectarea distanțării fizice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*