Amenzile date de polițiștii călărășeni pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară se ridică la aproape 30.000 de lei

Polițiștii călărășeni vor fi la datorie în weekend, pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în siguranță. FOTO arhiva CLnews

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, la nivelul județului Călărași, la data de 03 ianuarie, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări. La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 123 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 142 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 28.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 458 de mijloace de transport, 173 fiind mijloace de transport în comun și 761 persoane, dintre care 201 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 560 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*