Aproape 80 la sută dintre călărășeni s-au autorecenzat cu ajutorul recenzorilor ARA

Centrul municipiului Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Un număr de 34.774 de chestionare au fost completate, prin metoda autorecenzării online, până luni, 4 aprilie, la nivelul județului Călărași. Din numărul total de chestionare completate, la nivelul județului Călărași, în ziua cu numărul 22 a RPL 2021 – 4 aprilie 2022, 34,2 la sută, adică 11.880 de chestionare, au fost completate în mediul urban și 65,8 la sută, 22.894 de chestionare, în mediul rural.

Cele mai multe chestionare au fost completate la nivelul municipiului Călărași, 6.009 chestionare, urmat de municipiul Oltenița cu 3.562 de chestionare, orașul Fundulea cu 1.010 chestionare, orașul Lehliu Gară 685 de chestionare, orașul Budești 614 chestionare.

În mediul rural, primele cinci unități administrativ teritoriale, după numărul de chestionare completate, sunt următoarele: comuna Modelu care depășește numărul de chestionare completate în mediul urban, după municipiul Oltenița, cu un total de 1.653 de chestionare, urmată de comuna Borcea cu 1.568 de chestionare, Mânăstirea – 1.251, Roseți – 1.135 și Cuza Vodă cu 1.075 de chestionare completate.

Din numărul total de chestionare completate, un procent de aproximativ 21,9 la sută aparține populației care s-a autorecenzat individual, iar 78,1 la sută reprezintă populație care s-a autorecenzat cu sprijinul recenzorului ARA.

Menționăm că numărul chestionarelor completate nu este egal cu numărul celor validate și nici cu numărul persoanelor recenzate, deoarece o parte din aceste chestionare pot cuprinde doar date legate de locuințe secundare.

Perioada de autorecenzare și autorecenzare asistată a RPL 2021 continuă până pe data de 15 mai 2022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*