Aproximativ 50 de tone deșeuri din șpan metalic, transportate din Bulgaria, oprite la PTF Călărași

Aproximativ 50 de tone deșeuri din șpan metalic, transportate din Bulgaria, oprite la PTF Călărași

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Călărași, alături de comisari ai Gărzii de Mediu Călărași, nu au permis intrarea pe teritoriul României a două ansambluri rutiere care transportau aproximativ 50 de tone deșeuri din șpan metalic. Acestea erau încărcate din Bulgaria și destinate unor societăți din țara noastră.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, 22 iunie, polițiștii de frontieră călărășeni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unor ansambluri rutiere, conduse de către doi cetățeni bulgari, în vârstă de 39 de ani, respectiv 48 de ani. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din șpan metalic. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea celor două transporturi, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Călărași.

În urma verificărilor, s-a constatat că în cele două mijloace de transport se afla cantitatea totală de 49.730 kilograme deșeuri din șpan metalic, încărcate din Bulgaria și erau destinate unor societăți comerciale de pe teritoriul României.

Procedând la verificarea documentelor de transfer, autoritățile au constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare. În consecință, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru ambele mijloace de transport, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*