Articole vestimentare contrafăcute, de peste 20.000 de lei, oprite în PTF Călărași

Articole vestimentare contrafăcute, oprite în PTF Călărași. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră călărășeni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion, articole vestimentare inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, ci o valoare de piață de peste 20.000 de lei.

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călărași, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Călărași au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocamion condus de către un cetățean ucrainean, în vârstă de 50 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, diferite articole de îmbrăcăminte.

„Astfel, în urma verificărilor efectuate de către colegii noștri împreună cu reprezentanți din cadrul Biroului Vamal Călărași, a fost descoperită în cabina autocamionului, cantitatea de 92 de articole vestimentare sportive inscripționate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute. Produsele menționate, în valoare de 23.500 de lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor”, au precizat reprezentanții STPF Călărași.

În prezent, față de cetățeanul ucrainean se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “punerea în circulație a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, urmând ca la final să fie luate măsurile legale care se impun.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*