Bărbat de 25 de ani, arestat preventiv după ce a tâlhărit mai multe persoane în Oltenița

Un bărbat de 25 de ani a fost arestat preventiv după ce a tâlhărit mai multe persoane în Oltenița.

Potrivit IPJ Călărași, la data de 19 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au fost sesizați de un bărbat, de 70 de ani, cu privire la faptul că nepotul acestuia este amenințat frecvent de un bărbat cunoscut în comunitate.

”În fapt, tânărul a declarat că în ultimele trei luni a fost oprit pe stradă, aproape zilnic, de un bărbat cunoscut în comunitate, iar prin întrebuințarea de amenințări cu acte de violență l-ar fi determinat să-i dea sumele de bani pe care le avea asupra sa.

În vederea administrării probatoriului, au fost identificați mai mulți martori, iar în urma audierii acestora a rezultat faptul că la rândul lor sunt victime ale infracțiunii de tâlhărie.

Cercetările efectuate la nivelul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au condus la identificarea autorului, un tânăr, de 25 de ani, care în perioada ianuarie – martie 2024, ar fi profitat de momentele în care întâlnea pe stradă persoanele vătămate și ar fi exercitat acte de violență sau ar fi întrebuințat amenințări, pentru a le determina să-i dea valorile sau sumele pe care le aveau asupra lor, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 1.000 de lei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată, amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și influențarea declarațiilor” – IPJ Călărași.

Față de cel în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior, procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și l-a prezentat Judecătoriei Oltenița cu propunere de arestare preventivă.

Față de acesta a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 zile, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*