Barca pneumatică și plase de pescuit în lungime de peste 300 de metri, confiscate de polițiștii de frontieră călărășeni

Plase de pescuit în lungime de peste 300 de metri, confiscate de polițiștii de frontieră călărășeni. FOTO cu rol ilustrativ

Doi bărbați au fost prinși de polițiștii de frontieră călărășeni în timp ce pescuiau pe canalul Scoiceni, în zona localității Chiselet din județul Călărași, folosind plase interzise de lege.

Potrivit Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călărași, polițiștii de frontieră din Oltenița au depistat, vineri, pe canalul Scoiceni, doi bărbați, cu vârsta de 22, respectiv 29 de ani, domiciliați pe raza județului Călărași, care desfășurau activități specifice de pescuit comercial, dintr-o barcă pneumatică, folosind mai multe plase.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat faptul că bărbații nu dețineau autorizație pentru pescuit comercial și foloseau cinci plase de pescuit de tip monofilament, trifilare și din ață, în lungime totală de aproximativ 310 metri, interzise de lege.

Barca pneumatică, în valoare de aproximativ 2.000 lei, precum și plasele, în valoare de aproximativ 1.385 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză au fost întocmite acte de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit” , „comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” și „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*