Tânăr reținut de polițiștii călărășeni după ce, prins la volan fără permis, a încercat să scape prin fugă

Un tânăr de 22 de ani s-a ales cu dosar de cercetare penală după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, a fost prins la volanul unui autoturism, pe o stradă din Călărași, conducând fără permis. El a fost reținut după ce a încercat să fugă de polițiști.

Potrivit IPJ Călărași, în data de 12 septembrie, agenți din cadrul Biroului Rutier Călărași au efectuat semnal de oprire unui vehicul, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare în vederea sustragerii.

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului pe mai multe străzi din municipiul Călărași, fiind oprit pe strada Aleea Garajului, iar la volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 22 de ani. În urma verificării efectuate de polițiști s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis, ulterior a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, o zi mai târziu, o patrulă mixtă, formată din polițist și jandarm, a depistat pe strada I.L. Caragiale, din municipiul Călărași, un bărbat în vârstă de 36 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest acesta a prezentat o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat să fie condus la spital pentru a-i fi recoltate mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*