Tânăr reținut de polițiștii călărășeni după ce, prins la volan fără permis, a încercat să scape prin fugă

Un tânăr de 22 de ani s-a ales cu dosar de cercetare penală după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, a fost prins la volanul unui autoturism, pe o stradă din Călărași, conducând fără permis. El a fost reținut după ce a încercat să fugă de polițiști.

Potrivit IPJ Călărași, în data de 12 septembrie, agenți din cadrul Biroului Rutier Călărași au efectuat semnal de oprire unui vehicul, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare în vederea sustragerii.

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului pe mai multe străzi din municipiul Călărași, fiind oprit pe strada Aleea Garajului, iar la volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 22 de ani. În urma verificării efectuate de polițiști s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis, ulterior a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, o zi mai târziu, o patrulă mixtă, formată din polițist și jandarm, a depistat pe strada I.L. Caragiale, din municipiul Călărași, un bărbat în vârstă de 36 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest acesta a prezentat o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat să fie condus la spital pentru a-i fi recoltate mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*