Bunuri în valoare de 500.000 de euro, găsite de polițiști într-un autoturism. Ancheta a fost preluată de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Călărași

Bunuri găsite într-un autoturism. FOTO Poliția Română

La data de 11 octombrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, de 38 de ani, cu privire la faptul că a observat pe câmp un autoturism abandonat, ascuns în vegetație.

Prin comisie rogatorie s-a dispus efectuarea cercetărilor, iar în interiorul autoturismului au fost găsite 44 de antene GPS, 26 de monitoare și alte accesorii, estimate la aproximativ 500.000 de euro.

Bunurile găsite au fost predate polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Călărași, pentru continuarea cercetărilor și stabilirea situației de fapt.

La data de 28 septembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lehliu-Gară, au efectuat 41 de percheziții, în județele Tulcea, Constanța, Brăila, Vaslui, Iași, Neamț, Brașov, Satu Mare, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți și Prahova, la persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale.

În urma activităților, au fost descoperite și ridicate 1,6 kg de canabis, 5 tractoare agricole, 34 de antene GPS, 60 de monitoare, 5 stații RTK, 10 calculatoarea pentru tractoare și 30 de cabluri.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – prezent, persoanele bănuite ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de furt calificat din societăți comerciale agricole, de unde aceștia ar fi sustras echipamente GPS și utilaje agricole.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*