Călărășean trimis în judecată pentru o înșelăciune cu fonduri europene

Palatul de Justiție din Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Palatul de Justiție din Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui bărbat din județul Călărași în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Astfel, în rechizitoriul întocmit, procurorii stabilit că în luna iulie 2019, în contextul proiectului privind îmbunătățirea capacității Organismului Intermediar Regional (OIR) POSDRU Regiunea Sud Muntenia de a gestiona în mod eficient capital uman prin angajarea de personal contractual, pentru a dovedi că îndeplinește condițiile de eligibilitate, inculpatul, persoană fizică, ar fi depus la OIR POSDRU Regiunea Sud Muntenia un document falsificat (adeverință) în care se atesta experiența în implementarea/gestionarea proiectelor finanțate din fonduri europene de minim un an.

„Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul ar fi fost angajat în cadrul proiectului respectiv și ar fi obținut fără drept 26.932 lei, sumă cu care OIR POSDRU Regiunea Sud Muntenia a comunicat că se constituie parte civilă în cauză. În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii”, se precizează în rechizitoriul procurorilor anticorupție.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Călărași cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*