Călărășean trimis în judecată pentru o înșelăciune cu fonduri europene

Palatul de Justiție din Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Palatul de Justiție din Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui bărbat din județul Călărași în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Astfel, în rechizitoriul întocmit, procurorii stabilit că în luna iulie 2019, în contextul proiectului privind îmbunătățirea capacității Organismului Intermediar Regional (OIR) POSDRU Regiunea Sud Muntenia de a gestiona în mod eficient capital uman prin angajarea de personal contractual, pentru a dovedi că îndeplinește condițiile de eligibilitate, inculpatul, persoană fizică, ar fi depus la OIR POSDRU Regiunea Sud Muntenia un document falsificat (adeverință) în care se atesta experiența în implementarea/gestionarea proiectelor finanțate din fonduri europene de minim un an.

„Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul ar fi fost angajat în cadrul proiectului respectiv și ar fi obținut fără drept 26.932 lei, sumă cu care OIR POSDRU Regiunea Sud Muntenia a comunicat că se constituie parte civilă în cauză. În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii”, se precizează în rechizitoriul procurorilor anticorupție.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Călărași cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*