Recomandări ale pompierilor călărășeni pentru un grătar în siguranță

Grătar. FOTO Pixabay.com

Pompierii militari călăreșeni fac mai multe recomandări pentru respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor când vreți să mergeți la un grătar.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei al judeţului Călărași recomandă cetățenilor care aleg să meargă la picnic, să respecte următoarele reguli și măsuri preventive:

– faceţi focul pentru grătar doar în locurile special amenajate pentru picnic de către autorităţile locale;

– respectaţi instrucţiunile de apărare împotriva incendiilor afişate sau dispuse de personalul silvic;

– nu aprindeţi focul în pădure;

– păstraţi lângă foc o rezervă de apă, pentru a putea stinge imediat vegetaţia uscată ce s-ar putea aprinde;

– sunt interzise accesul cu autovehicule personale pe drumurile forestiere şi aprinderea focului la o distanţă mai mică de 100 m de liziera pădurii;

– nu lăsaţi copiii să se joace cu focul!

De asemenea, prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodărie se face numai în condiţii de siguranță şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la vecinătăţi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*