Călărășeni cercetați penal pentru organizarea de lupte între câini periculoși

FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii călărășeni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, au efectuat șapte percheziții domiciliare, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de organizarea de lupte între animale sau cu animale.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, începând cu anul 2022, în județului Călărași s-au organizat lupte ilegale între câini periculoși, la care participau persoane din mai multe județe ale țării.

În ziua de 25 februarie, polițiștii au efectuat șapte percheziții domiciliare, în urma cărora au fost descoperiți 32 de câini de luptă, ținuți în condiții improprii, 12 dintre aceștia nefiind luați în evidența vreunui cabinet veterinar.

„A fost solicitat sprijinul unui medic veterinar din cadrul DSVSA Călărași, care a procedat la analizarea animalelor, constatând 8 sancțiuni contravenționale. De asemenea, polițiștii au emis ordine de plasare a animalelor în adăposturi specializate”, au transmis reprezentanții IPJ Călărași.

Au fost identificate persoanele care se ocupa cu organizarea acestor lupte, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 43 de ani. Trei persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, ulterior fiind reținute pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de organizarea de lupte între animale sau cu animale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*