Călărășeni reținuți pentru trafic de droguri și constituire a unui grup infracțional organizat

Trei persoane din județul Călărași au fost reținute de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Ialomița, iar împotriva altor două persoane a fost luată măsurii controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc.

Astfel, polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, împreună cu procurorii DIICOT Ialomița, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2022, persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, iar în perioada 2022 – 2023, în mod repetat, ar fi comercializat cannabis consumatorilor din județele Ialomița și Călărași.

Astfel, în cursul zilei de 1 februarie 2023, au fost puse în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, în județul Călărași, fiind descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă. De asemenea, au fost indisponibilizați 26.750 de lei, 100 de euro și instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism.

La data de 1 februarie 2023, procurorii DIICOT Ialomița au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei persoane bănuite și luarea măsurii controlului judiciar față de două, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc. Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Ialomița cu propunere de arestare preventivă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*