Campanie privind respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, desfășurată la nivelul județului Călărași

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Campania Națională privind respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă, de către agenții de muncă temporară și de către utilizatorii salariaților temporari, se va desfășura și la nivelul județului Călărași până în data de 14 aprilie.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Călărași, obiectivele campaniei sunt:

  1. Creșterea gradului de conștientizare a agenților de muncă temporară, a utilizatorilor și a salariaților temporari în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale aplicabile;
  2. Diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către agenții de muncă temporari și a utilizatorilor a prevederilor legale în domeniul de referință;
  3. Verificarea respectării de către agenții de muncă temporară a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății, referitoare la: contractele de punere la dispoziție, contractele de muncă temporară, registrul general de evidență a salariaților;
  4. Garantarea unui nivel adecvat de protecție în domeniul securității și sănătății în muncă a salariaților detașați în cadrul prestării de servicii transnaționale, pentru lucrătorul pus la dispoziție prin detașare transnațională pe teritoriul României și pentru lucrătorul pus la dispoziție prin detașare transnațională de pe teritoriul României.

În cadrul controalelor se vor urmări aspecte referitoare la:

  • Angajarea personalului, transmiterea, în termenul legal, a contractelor de muncă în registrul general de evidență a salariaților, timpul de muncă și de odihnă, repausul săptămânal, concediu de odihnă, munca de noapte, sărbători legale, munca prin agentul de muncă temporară, condițiile de înființare și de autorizare a agentului de muncă temporară, etc.
  • Organizarea activității de prevenire și protecție în domeniul SSM, instruirea salariaților, acordarea echipamentului individual de protecție, obligația utilizatorului de servicii efectuate de către salariații temporari de a asigura echipamente de muncă fără pericol pentru securitatea și sănătatea salariaților temporari, comunicarea evenimentelor în care au fost implicați salariații temporari, etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*