Cinci dintr-o lovitură! Primăria Nana, județul Călărași a încheiat cinci achiziții directe în valoare de 225.000 lei cu aceeași firmă, într-o singură zi

Gheorghe Dobre, primarul din Nana. FOTO Cristina Sîmbeteanu

O firmă cu sediul în București a tras lozul câștigător la începutul acestei săptămâni. Primăria călărășeană Nana, condusă de primarul Gheorghe Dobre, i-a achiziționat serviciile de cinci ori în doar câteva minute.

M.F.G. BUSINESS SRL este compania care a reușit performanța să fie selectată de aceeași primărie pentru toate cele 5 proiecte puse la bătaie. Este vorba despre o achiziție directă, fără licitație, publicată de platforma SICAP. M.F.G Business SRL este o firmă înființată în anul 2010 și administrată de Georgiana Violeta Lungu. Cu toate că obiectul de activitate al firmei este acela de “Lucrări de instalații electrice”, achizițiile inițiate de Primăria Nana sunt diverse.

Primul proiect ajunge la 100.000 lei și prevede erviciile de întocmire pentru un proiect tehnic. Al doilea proiect, în valoare de 40.000 lei prevede servicii de consultanță în etapa de elaborare a cererii de finanțare. Firma se va ocupa de managementul proiectului, elaborarea rapoartelor de progres, suport în elaborarea de documente și altele.

Aceeași zi, altă achiziție. De această dată, Primăria Nana s-a angajat să plătească 20.000 lei aceleiași firme pentru servicii de consultanță depunere proiect. Câteva minute mai târziu, Primăria Nana a ales tot M.F.G Business SRL pentru un alt proiect în valoare de 15.000 lei care prevede elaborarea unui studiu de energie alternativă.

Iar la final, Primăria Nana a decis că firma administrată de Georgiana Violeta Lungu ar putea încasa 80.000 lei pentru serviciile de întocmire studiu de fezabilitate.

Menționăm că la momentul publicării acestui articol, compania nu a dat curs ofertei pe platforma SICAP.

De menționat este și faptul că firma în cauză a fost aleasă pentru alte 6 achiziții directe, în luna februarie 2023, tot de la Primăria Nana. Valoarea totală a fost de 255.000 lei. Firma nu a acceptat în termen aceste achiziții, așa că ele au fost refăcute.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*