Candidații la concursurile organizate de Poliția Română vor avea nevoie de certificat verde

Sediul IPJ Călărași. FOTO Poliția Română
Sediul IPJ Călărași. FOTO Poliția Română

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2 și protecției participanților la concursurile organizate de Poliția Română, candidații sunt obligați să respecte anumite măsuri.

Astfel, la toate concursurile organizate de Poliția Română, în această perioadă, vor putea participa exclusiv:

  • candidații care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • candidații care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  • candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore;
  • candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore.

Termenele respective se calculează la data susținerii probei de concurs.

La accesul candidaților în incinta locației în care are loc proba, se va verifica dovada că persoanele se află într-una dintre situațiile care permit participarea, descrise mai sus, pe baza unui document scris pe care îl vor avea asupra lor, în copie (certificat verde digital COVID-19 printat şi/sau dovada testului negativ RT-PCR/antigen), care se va păstra la dosarul de concurs. Candidaților care nu fac această dovadă nu li se va permite accesul la probe și procedura de concurs pentru aceștia va înceta.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2 și protecției participanților la activitate, candidații sunt obligați să poarte mască de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata prezenței în locul desfășurării probei. Pentru evitarea situațiilor neprevăzute, candidații sunt obligați să aibă asupra lor o mască de protecție, de rezervă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*