Polițiștii călărășeni continuă acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19

Dosar penal pe numele unui bărbat prins la volan în stare de ebrietate. FOTO cu rol ilustrativ

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări. La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 99 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de 8.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 334 mijloace de transport, 144 fiind mijloace de transport în comun și 1.035 persoane, dintre care 160 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 875 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*