Cetățean moldovean, reținut de polițiștii călărășeni pentru contrabandă cu țigări

Țigarete de contrabandă, de peste 250.000 de euro, depistate într-un camion în PTF Călărași

Un cetățean moldovean a fost reținut de polițiștii călărășeni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice după ce, în luna iunie, a încercat să introducă în țară țigarete de contrabandă de peste 250.000 de euro.

Reamintim că, la data de 21 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, în cooperare cu polițiștii Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași au oprit la punctul de trecere al frontierei Călărași, ansamblul rutier format din cap tractor și semiremorca, condus de un cetățean moldovean, de 36 de ani, care, conform documentelor prezentate transporta cantitatea de 20.350 de kg capsule carbon.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la marfa transportată, ansamblul rutier a fost selectat pentru control, ocazie cu care a fost descoperită o cantitate de țigarete care nu era trecută în documentele de transport. În urma inventarierii țigaretelor, a rezultat cantitatea de 70.000 de pachete de țigarete (1.400.000 de țigarete), fără marcaj fiscal, în valoare de 1.260.000 lei (aproximativ 252.000 de euro).

În urma unui complex de activități investigativ-operative și de cercetare penală desfășurate sub îndrumarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, la data de 23 noiembrie, față de bărbatul de 36 de ani s-a dispusă măsura reținerii pentru 24 ore, acesta urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*