Țigarete de contrabandă, de peste 250.000 de euro, depistate într-un ansamblu rutier la PTF Călărași

Țigarete de contrabandă, de peste 250.000 de euro, depistate într-un camion în PTF Călărași

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Călărași au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier înmatriculat în România, 70.000 de pachete cu țigarete, netimbrate și nedeclarate.

Astfel, în data de 21 iunie, în jurul orei 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de control, pe sensul de intrare în țară, un cetățean moldovean, în vârstă de 36 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire, marfă din Turcia, pentru o societate din România.

Polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul inspectorilor vamali din cadrul DGV – Echipe mobile pentru deschiderea mijlocului de transport. În urma controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră și inspectorii vamali au descoperit, ascunse și nedeclarate, 70.000 de pachete cu țigări (1.400.000 de țigarete), pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

Întreaga cantitate de țigarete, estimată la o valoare de 252.000 de euro, a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră, iar în cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Cetățean moldovean, reținut de polițiștii călărășeni pentru contrabandă cu țigări – CLnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*