Sute de sancțiuni, de aproape 300.000 de lei, aplicate în ultima săptămână de polițiștii călărășeni

Acțiune a polițiștilor călărășeni de la Rutieră. FOTO IPJ Călărași

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la 309 sesizări ale cetățenilor primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 56 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

Potrivit IPJ Călărași, în săptămâna 28 februarie – 06 martie, peste 900 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 90 de acțiuni și s-a intervenit la 309 evenimente sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților au fost constatate 78 de infracțiuni, 11 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 3 măsuri preventive. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 843 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 290.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 10 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 56 de permise de conducere și retrase 21 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, pe raza întregului județ, au fost desfășurate acțiuni punctuale în contextul pandemiei de COVID-19, fiind legitimate 1.263 de persoane și verificate 61 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate.

Activitățile desfășurate au vizat și controlul mijloacelor de transport persoane, fiind verificate 386 astfel de autovehicule.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale persoanelor depistate că nu respectă normele referitoare la portul măștii de protecție.

Polițiștii călărășeni continuă acțiunile organizate pe raza întregului județ, siguranța cetățenilor fiind prioritatea forțelor de ordine.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*