VIDEO CJ Călărași a obținut finanțare, prin PNRR, pentru consolidarea seismică și modernizarea Spitalul Județean și a clădirii vechi a Muzeului Dunării de Jos

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă, la conferința de presă a PSD Călărași.

Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă, a anunțat, în cadrul conferinței săptămânale de presă a PSD Călărași, că au fost obținute finanțări prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru consolidarea seismică și modernizarea Spitalului Județean și a clădirii vechi a Muzeului Dunării de Jos.

„CJ a depus și este în listă cu următoarele lucrări: consolidarea Spitalului Județean de Urgență Călărași, corpurile F, G, H, acelea pe care vechea administrație voia să le demoleze, dar noi am vrut neapărat să nu demolăm, pentru că este, totuși, recent construită. Ne-am zbătut și am găsit această oportunitate de a consolida (…) Are o valoare de aproape 10 milioane de euro. Al doilea proiect prins în PNRR este renovarea clădirii Muzeului Dunării de Jos, cu o valoare de aproximativ un milion de euro. (…)Consiliul Județean a ajutat toate UAT-urile pentru a implementa proiecte pe toate axele, cu toate avizele și documentele pe care le-am pus la dispoziția UAT-urilor pentru a accesa fonduri și ne dorim ca toate să se dezvolte și să acceseze proiecte. Din 67 de proiecte, 30 sunt aparținătoare UAT-urilor PSD. Dar nu politizăm lucrurile acestea pentru că importante sunt toate aceste proiecte, nu ca număr, ci ca și consistență“, a declarat Ion Samoilă.

Proiectele au fost depuse de Consiliul Judeţean Călărași în cadrul primei runde de atragere de fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C5/ Valul Renovării.

La Muzeul Dunării de Jos Călărași valoarea totală a finanțării este de 648.600 euro (fără TVA). Se urmărește consolidarea seismică, reabilitarea energetică și modernizarea acestui obiectiv emblematic pentru județ.

Lucrările de intervenție la corpurile F,G,H ale Spitalului Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian Călărași au o valoare de 9.212.000 de euro. Prin acest proiect aripa în care se află și secția de pediatrie va fi consolidată seismic și renovată energetic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*