Consiliul Județean Călărași cumpără un vehicul pe șenile cu remorcă în valoare de peste 1,16 milioane lei. Tractorul va fi folosit pentru situații de urgență pe timp de iarnă

Șenilată pentru situații de urgență. FOTO senilate.ro
Șenilată pentru situații de urgență. FOTO senilate.ro

Consiliul Județean Călărași se pregătește să aloce o sumă importantă de bani pentru un vehicul pe șenile cu remorcă. Echipamentul este finanțat prin proiectul de management eficient al situațiilor de urgență în regiunea de frontieră Călărași – Veliko Tarnovo.

Vehiculul va fi folosit chiar și pe teren accidentat. El trebuie să fie dotat cu un motor diesel de capacitate mare, care asigură o viteză de deplasare de cel puțin 50 km/oră. Mașina poate merge și pe drumuri forestiere, inundate, teren mlăștinos, vaduri, râuri și lacuri, dar și în condiții de ceață sau furtună.

Accesoriile incluse în dotarea utilajului sunt: kit de prim ajutor, troliu electric, girofar de culoare roșie, remorcă cu platformă de transport.

Tractorul va avea o masă maximă de 4500 kg și o capacitate de transport de 2650 kg. Acesta ar putea transporta până la 20 persoane.

Documentele de achiziție au fost publicate de Consiliul Județean Călărași pe 23 octombrie și data limită pentru depunerea ofertelor este de 2 decembrie 2020.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*